8/7/18

Bukit Raka & Chamang Waterfall

Like what the fish giler, dgn tak bagi salam nye..dah bekurun kot tak post.. hampir lupa password semua. Btw aku still sehajay yang dah season. Umur pon dah almost 27 and mostly tak caye kat aku sbb katanya aku 20 lagi..(alaa...umur je, inside die still tender and juicy**apetu?)

10/11/17

Hiking Hobby Addiction

Assalamualaikum and Hi korang! 👋

dah lame giler kot tak update blog. terasa besawang tahap bedebu dah ni.
after a very long break and I've been trough so many things, sekarang tibalah masa untuk aku share pasal hobby baru aku yang semakin galak ni. macam tak boleh dibendung pulak rasanya.

Aku rasa tahun 2017 ni tahun aku mula gile hiking activity.
walaupun tak banyak bukit & gunung yang aku naik, tapi aku rase boleh la.macam so..so...still baby lagi. not hikers kental or yang berpengalaman sangat dalam bidang lasak cani.

based on list bukit and gunung yang aku pernah naik kan.. (tetibe rase nak sort pulak dah!)
takpela, biar aku sort kat bawah ni

7/21/17

Careless and being cheated

assalamualaikummm..

been so long tak type feeling in a shape of words..hoho

saje nak share satu experience kat sesape yg membace post . *buat gossok2 tangan be like tak sabaar -.-

aku ni kerjenye pegi kat immigration selalu sebab nak uruskan foreign worker yg melambak2 kat Malaysia ni. lagipun demand kat diorang ni tinggi. maklumlah sbb kerje yg heavy2 ni diorg je yg sanggup nak commit kan.

proses nk validkan diorg ni sebenarnye x susah, cume take time and perlukan tahap kesabaran yang level paling top la..sbbnye bukan nak kata kerje org gomen ni lembab, work loads nye melebihi kemampuan diorg untuk siapkan kerje on time kot. (bekap nih, ade pape ke~)

ade 2 kes yg dah jadi kat aku and I was be like still didn't realized. should be somebody lempang aku kot kasi sedar sikit pasal sikap careless aku yg sgt endless ni. maigod hahhahahah